Svensk eller utländsk design

Svenska designbranschen är under hård konkurrens. Utländska företag och designers har nämligen kommit att börja erbjuda sina tjänster till ett pris som ofta understiger vad de svenska företagen tar. För designers har det resulterat i något utav en huggsexa om kunder. Och den solidariska stämning som för bara några år sedan var förhärskande, verkar numera vara som bortblåst.

Många tycker att utvecklingen är tråkig, och drömmer sig tillbaka om enklare tider. Men om man vill fortsätta vara verksam så har man tyvärr inget alternativ än att anpassa sig. Hur ska man då se till att anpassa sig utan att tvingas trampa på andra? Vi ser de som tudelat. Dels måste köpare ta ställning till huruvida de vill ha svenskt eller utländskt. Och så måste svenska designers höja nivån.

Bör man köpa svenskt? När du väljer en svensk designer får du helt klart bättre kundbemötande och större konsumenträttigheter. Du har alltid någon att kommunicera med, som förstår ditt språk. Att välja utländskt kan däremot resultera i många risker, då du inte alltid har en personlig kontakt och ibland inte ens vet vem du samarbetar med.

Som designer måste man acceptera att det numera finns väldigt många olika tjänster att välja mellan. Och att man ofta bara är en i mängden. Därför måste man se till att erbjuda mervärde, och verkligen se till att kunderna ser en själv som ett bättre val. Ibland kan det innebära mer jobb, men på det stora hela är det definitivt rätt väg att gå.

vilken design du ska välja