Vårens trender för grafisk design

Vad är viktigt att tänka på när man skapar en ny webbsida under våren 2021? Det kommer ständigt ut nya funktioner och algoritmer som vi måste ta hänsyn till i vårt arbete som grafiska formgivare. En aspekt som fortsätter vara av stor vikt är optimering av bilder och andra filer som man har på sin hemsida. Det kan röra sig om videor och fotografier, som ofta är större än man tror och biblioteket av bilder växer varje gång man laddar upp en ny bild.

Stora bilder leder till långsamma laddningstider, vilket i sin tur leder till missnöjda besökare och färre kunder. Därför är det så otroligt viktigt att man håller nere bildstorleken så gott man kan. Långsamma laddningstider uppskattas heller inte av Google och det innebär att du får sämre rankning på världens viktigaste sökmotor om dina bilder inte är väloptimerade.

Vi ser även en växande trend inom djupprogrammerade hemsidor som inte görs med enkla mallar utan verkligen anpassas efter företagens och organisationernas behov. Precis som du behöver hjälp från experter om du ska skaffa ett lyxigt utespa behöver du också ta hjälp av experter för att skapa en helt unik webbplats som sticker ut från mängden. 

Förr oss som arbetar med grafisk formgivning är det därför väsentligt att ständigt hänga med på allt nytt som kommer ut i branschen så att vi kan ge våra kunder det de behöver för att krossa konkurrenterna och fortsätta sin tillväxt i stadig takt. Med fokus på optimering och djup programmering kan du ge dina kunder det de förtjänar.