Trendiga fonter för 2021

Designvärlden är ständigt i utveckling och varje nytt år kommer med nya favoritfonter. Den brinnande frågan är vilka fonter som är hetast 2021? Enligt den populära sajten Creative Boom kommer vi se både klassiska favoriter så väl som några nykomlingar i rampljuset detta år. Företagsfonten Trust Sans kom ut förra oktober och skapade av Antonio Mejía för Latinotype Mexico och det är en bred, lite kaxig men samtidigt elegant font som passar perfekt för företag som vill få ut sina budskap tydligt och konkret.

För er som älskar vintage kan vi tipsa om Klose Slab som kom ut i september, som passar perfekt till logotyper, rubriker och spännande posters. Lite utav en cowboy-font som garanterat väcker nyfikenhet! Den kommer i fyra olika varianter och ser spännande ut i både versaler och gemener. Perfekt för en reklamkampanj till en produkt som exempelvis SodaStream kolsyremaskin om man vill fånga minstingarnas och ungdomarnas uppmärksamhet, eftersom fonten har en lekfull tvist.

En mer seriöst font om man ska marknadsföra utemöbler till balkongen eller liknande är Futura Now från Monotype Studio. Den kom ut i oktober förra året och här har vi en font som garanterat kommer leda oss in i framtiden. Futura Now är anpassningsbar, balanserad, tydlig och riktigt snygg. Slutligen vill vi tipsa om vår främsta favorit till tidskrifter och politiska bloggar denna år som är Financier. Denna font har varit en given vapendragare i font-arsenalen sedan den kom ut 2014 och kommer alltid ha en speciell plats i våra bokstavsformade, designälskande hjärtan.