Shopify eller WordPress?

Det är många som funderar på att starta en webbutik, men ska man välja Shopify eller WordPress? Även om det finns en hel del olika lösningar tillgängliga så är det dessa två som de allra flesta står i valet eller kvalet inför. Vi har en hel del erfarenhet av både Shopify och WordPress i vårt arbete med coworking Stockholm och idag ska vi gå igenom några viktiga punkter.

Shopify är generellt sätt den bästa lösningen för er som inte har så mycket erfarenhet av eller kunskap gällande webbdesign och funktionalitet. I WordPress erbjuder de butiks-appen WooCommerce som en integrerad del av hemsidan, men det kan snabbt bli lite överväldigande för de som inte har tillräckligt med erfarenhet. Fördelen med Spotify är att det är en otroligt smidig plattform för nybörjare och de som inte vill ägna så mycket tid åt själva hemsidan.

Du kan göra allt och mer därtill i WordPress som i Shopify; det handlar bara om högre komplexitet och en del kodning vid tillfälle. Av samma anledning kan Shopify kännas för begränsat och oflexibelt för de som har mycket kunskap sedan tidigare. Men kostnaderna varierar också beroende på vilka behov man har, hur stort inventariet är, vilken WordPress-mall man vill bygga hemsidan med, och så vidare.

Steg ett är att identifiera dina behov. Planlägg. Hur många produkter har ni, ska ni sälja internationellt? Det kan bli dyrt att sälja internationellt med Spotify och det kan bli överväldigande med alla alternativ i WordPress WooCommerce. Därför är detta en högst personlig fråga.