Renovera ditt drömhus

Alla drömmer vi nog om att bo i ett skräddarsytt hem som du själv har fått vara med och renovera. Detta innebär nämligen att du kan designa huset precis som du vill ha det och kan använda den design och form som du föredrar. Det har länge varit trendigt för händiga personer att köpa ett ganska förfallet hus, för att sedan renovera detta till perfektion. Den äldre konstruktionen kan bevaras, men nya och moderna tillägg kommer att göra huset beboeligt för dagens generation och kommer också att öka värdet på huset.

Så om du längre har drömt om ett renoveringsprojekt som ger dig ditt drömhus är denna artikel perfekt för dig. Vi listar några saker du ska ha i åtanke för att kunna göra ett bättre val och för att kunna undvika fällor som sättningsskada eller fuktskada i hemmet du köper.

Få huset besiktigat innan köp

Det spelar ingen roll hur kunnig hemmasnickare du är, du bör få huset besiktigat innan köpet för att fel eller skador ska kunna upptäckas innan köpet. Du vill nämligen inte investera i ett hus som sedan måste jämnas till marken på grund av fukt- eller djurangrepp. Om huset är besiktigat kommer du också få ett bättre skydd i form av försäkring och intyg, så om felet skulle upptäckas under renoveringen kan du i vissa fall vara berättigad för ersättning.

Planera din renovering

Renoveringar blir alltid dyrare än man tänk och det är därför viktigt att du planerar renovering av huset, men samtidigt har andrum för att det kan kosta något mer än beräknat.