När du inte vill gå ut och få frisk luft

Många som designar olika saker sitter vanligtvis inomhus större delen av tiden. Det då det sällan är optimalt att sitta utomhus hela dagarna, speciellt inte på vintern då det blir kallt och mörkt. Så hur ska de som jobbar med design eller sysslar med design på fritiden göra för att komma ut mer och få frisk luft?

Det mest självklara sättet, och även det bästa, är såklart att då och då bara gå ut och andas in den friska luften. Det kanske inte lockar särskilt mycket om vädret utanför dörren är grått, blött, blåsigt eller kallt. Att detta väder inte lockar är helt förståeligt – du ska självklart inte känna dig tvingad att gå ut. Som tur är finns det lösningar som gör att du kan få frisk luft även under dessa dagar.

Ren luft inomhus

Det går faktiskt att få ren luft inomhus. Antingen kan du öppna fönstret och låta luften utomhus fylla rummet du sitter i. Eller så kan du köpa en luftrenare som gör att luften som redan finns i rummet blir renare. En luftrenare är dessutom bra om du har allergi eller astma och är i stort behov av ren och frisk luft.

När du andas in frisk luft får din hjärna ny energi och blir mer alert. Det betyder alltså att du kan få nya idéer till dina designs, och att du därmed kan skapa bättre än om du bara sitter och andas in “gammal” luft hela dagarna. Du behöver inte mycket frisk luft för att känna skillnad – så planera in att ta lite frisk luft då och då så kan du designa mer!