Varför är design så viktigt?

Design är någonting som omger oss och även saker som man kanske inte förknippar med just design, som kappan du bär eller ditt barns åkpåse har även det genomgått en behandling och produktutveckling, som design är den del av. Hur ska den konstrueras, vilka detaljer ska adderas och vad ska produkten representera?

Detta gör design väldigt unikt och personligt, där du oavsett inköp eller ändamål behöver basera valet på dig själv. Som konsument kommer du alltid att ha produktens design och utformning i åtanke under köpet. Designen kommer att påverka mer än du kanske tror, vilket gör att företag måste fokusera på att ta fram en modell och ett designteam som verkligen vet vad de sysslar med.

Vad gör design så viktigt?

Men vad är det då som gör design så viktigt när det kommer till produktutveckling och försäljning av produkter? En produkts design eller hur den marknadsförs med hjälp av reklam, kommer att ha avgörande betydelse för hur populär produkten är. En bra design och paketering, kommer göra det mer troligt att kunden väljer att införskaffa just den produkten, då den är mer tilltalande och intressant.

Att välja den allra bästa designen för just den produkt som du planerar att lansera, kommer att bero på flera faktorer. Bland annat vilken åldersgrupp produkten inriktas till, ingredienser, funktion och hur den används. Målet är att dess design ska göra att den sticker ut från mängden och tilltalar.

Om du som kund går runt i en butik och köper matvaror eller andra förnödenheter, kanske designen inte är någonting som du faktiskt tänker på. Men omedvetet har produktens design och paketering, stor betydelse för om du väljer att köpa något eller inte.