Borta eller hemmakontor?

När man planerar att starta sin verksamhet, eller efter att man har kommit igång, så kommer man förr eller senare behöva ta ställning till huruvida det ligger i ens intresse att ha sitt kontor hemma eller att arbeta på en separat arbetsplats. Båda har såklart sina för- och nackdelar. Men hur som helst är det något man förr eller senare behöver ta ställning till. Så vad rekommenderar jag?

Att skaffa ett regelrätt kontor utanför hemmet innebär ofta en hel del merkostnader. Främst när det kommer till lokalhyra och utrustning. Men i vissa fall så kan det löna sig tack vare ren och skär produktivitetsökning. För vissa personer har verkligen svårt att få något gjort när de arbetar hemifrån. Är du en sådan person vars tankar alltid flyger iväg, så kan det vara dags att överväga ett kontor.

När man arbetar hemifrån så har man alltid tillgång till vardagens bekvämligheter. Och man slipper även extra kostnader i form av särskilda försäkringar, hyror och så vidare. Därför väljer många av de som har möjligheten att helt enkelt arbeta hemifrån. Ett problem är att det i vissa fall finns saker som hela tiden lockar, och har man redan från början problem att koncentrera sig så kan det vara väldigt svårt att få någonting gjort.

Så båda alternativen har sina bra och dåliga sidor. Ofta så faller det sig naturligt utifrån den verksamhet man bedriver huruvida det är bäst med ett särskilt kontor eller om man bör satsa på att jobba från hemmet.

arbeta hemifrån